Контраст

На границата между студената зима и разцъфтяващата пролет, в Балкана контрастите не стихват. Там, в планината, където снегът се топи бавно и там, в долината, готова да наметне новата си премяна, когато пролетта й се усмихне слънчево.
Добре дошли в земята на контрастите ...








18 comments:

  1. Хм... интересно и красиво! А това се предполага, че е връх Ботев, а снимките да са правени в околностите на гр.Априлци?! :^)

    ОтговорИзтриване
  2. Почти позна, Доди ;)- на последните снимки наистина е връх Ботев, но снимките са правени над местност Попишка- следващият път ще ви покажа и нея. На първите снимки се виждат Купена, Амбарица и само отчасти Ботев, снимано край Дебнево.
    Не съм била тази почивка на Априлци- не обичам този град ;)

    ОтговорИзтриване
  3. Ха-ха, познах значи. Ами хълма на третата снимка, ако е този, който си мисля, често съм стигал до там. А цялата работа е защото съм от с.Велчево и ги назнайвам всичките там.

    Поздрави :)

    ОтговорИзтриване
  4. О, значи и ти си балканджия! :) Специални поздрави тогава и на тебе, Доди :)))

    ОтговорИзтриване
  5. Доди, за Априлци и Мара Гидик си помислих и аз. :) Райско кътче е, мисля тези дни да намина да си видя къщичката.

    Omnia, снимките са страхотни! Не знам защо не обичаш Априлци, в два от кварталите (бивши села) - Острец и Видима, е чудесно за почивка - в гората си, а цивилизацията ти е на 2 минути с кола. И само от гледките, тишината и чистия въздух релаксираш много бързо. И точно там е почти девствено, с плахи опити за презастрояване, които няма да минат.

    ОтговорИзтриване
  6. Преди броени дни установих, че повечето блогъри живеят във гр.Варна, а сега остава да се окаже, че с останалата част имам нещо общо като роден край! :D

    Лично на мен също Априлци не ми допада. Красотата в близките села е много по-голяма и според мен Априлци се промени корено, след като решиха да строят хотели, хотели и още хотели! Има чар, но сисипаха по-голямата част от него. Учил съм 8 години там и знам много добре какво има там. А има и страхотни места за гъбки... Фаворит от селата в този край (не е моето), а Скандалото. :)

    ОтговорИзтриване
  7. Да, в Скандалото има манатарки с размерите на тава. :)
    Аз си обичам безкрайно обаче ето това местенце, още незасегнато от апетитите на разни предприемачи, както и другата ми половинка - Бургас. За съжаление избягах и от двете в по-прозаична посока.

    ОтговорИзтриване
  8. Ихууу, Точе, ама и ти ли ? :))- трябва да си направим клуб :)- поздрави и за тебе с тези фотоси- ще ви поздравявам отново и при следващите, след като знам кой откъде е :)

    Последните години Априлци го преекспонираха като туристическа дестинация- много от онзи чар, за който и Доди говори, отдавна изчезна. До голяма степен същото стана и с Троян. Хората се промениха също, нормално е, макар и все още Балкана да ражда силни, горди и сърцати хора. Ако трябва да спомена моята любима дестинация, то те са три- Беклемето, Орешак и Райковско. Противно на мнението на колеги и приятели, недолюбвам и Троян като град, твърде ... туристически ми стана. Затова живея в Търново- тук също атмосферата е такава, НО има онзи исторически дух, който не се губи, а толкова гордо напомня за себе си :)- по това ми напомня на Балкана и липсата не е толкова фрапантна. Макар че, такива планини, като тези, лично за мен са с нищо незаменими, където и да се намирам. И винаги ще ми липсват. Със снимките донякъде бегло компенсирам липсата :)

    И, да- исках да хвана и Мара Гидик, но тя на се вижда цялата на фотосите- намира се малко пред вр. Ботев, по- ниско разположена и затова не я снимах цялата, но браво на вас, земляци :)))- чудесно се ориентирате!

    ОтговорИзтриване
  9. Орешак само до Изложбата на занаятите и подстъпите към манастира. :) По-нататък вече започва да ми се гади от търгашеството, което го завладя.

    Обичам Търново, но в последните години само минавам набързо със задължителната бърза покупка на кафе от ОМВ, не остава време за повече. Обаче една немалка група сме се амбицирали да преместим концертите на вашия стадион. :) Като дестинация е удобно за всички, не е честно все пак само софиянци да намазват през ден с такива мероприятия. :)

    ОтговорИзтриване
  10. @Точка, гъбките ги знам аз! :D Това ми е било занимание за поне 7-8 год. (нищо, че съм на 20 :))

    Ама гледай как човек може да срещне интересни хора покрай няколко снимки! Браво Omnia, че ги качи, та да се разберем, кой от къде е.

    ОтговорИзтриване
  11. @ Точе, съгласна- и аз дотам го харесвам и хич нема да е зле да се засилите насам ;) Значи трябва да предвидя и снимки от околността, щом обичаш града :)

    @ Доди, забравих да вметна, че и Скандалото си заслужава и то много! Гъби там не съм брала, правех го по Райковското, но, бога ми, колко лета ловяхме риба и плувахме там- толкова прекрасни спомени имам оттам! :) Чак се умилих :)
    Не е само в снимките приноса- важното е, че и вие споделихте преки и далечни наблюдения/ спомени :)- красиво се получи :)

    Благодаря и на двама ви! ;)

    ОтговорИзтриване
  12. Понеже досега бях зает и набързо пусках коментарите, сега се сетих да добавя един ЛИНК със снимки (жалко, че само тези мога да предложа). :)

    Беше ми приятно и на мен.

    ОтговорИзтриване
  13. Чудесни са снимките - най-много ми харесват първата и серийката с многото облачета. Аз също си помислих, че е Мара Гидик, обаче... тъй като не съм сигурно... по-добре да си мълча :)))) Аз изобщо не съм от този регион, но най-много ми харесва Беклемето и Къпинчо край Троян. ;)))

    ОтговорИзтриване
  14. Ради, нали знаеш, че няма значение, че не си от този регион- снимките са в твоя чест, както и всички следващи от Троянският Балкан ;)))
    А аз с нетърпение очаквам прекрасните ти нови снимки тука- обожавам как снимаш!

    ОтговорИзтриване
  15. Обожавам Балкана.Дишаш, гледаш и не мислиш, просто се наслаждаваш.Страхотни снимки Сис :)

    ОтговорИзтриване
  16. Дааа, в Балкана е чистата истина и есенция на живота, на откритите души и сърца. Там няма как да си просто човек, там си личност- често , най- доброто от себе си ;) Но пък аз съм доста пристрастна и вярваща в тази позиция ;)

    ОтговорИзтриване
  17. Какво да кажа аз - чедото на равнината :) Тук няма кьорав връх :) Но пък Благодаря, че ВИ има вас - за да се наслаждавам на красотите на Балкана. Чудни са!

    ОтговорИзтриване
  18. Фиф, и аз съм дете на равнината ;) Ама наваксвам с разходки в планината :)

    ОтговорИзтриване

Здравейте,
Моля бъдете любезни,не използвайте спам и обиди!
Благодарим Ви!
Екипът на "Ние снимаме"

 

Партньори

Creative Commons License
Произведението произведение с автор Ние снимаме е лицензирано под Криейтив Комънс Признание-Некомерсиално-Без производни произведения 2.5 България договор.
Базирано на следната творба:www.niesnimame.blogspot.com.

Приятели

Blogroll

Топ 3

Follow Ние Снимаме
Блог класация

Щракнато

абстрактно актова фотография амстердам аналог асоциация Божидар-Адриан Стефанов България в гората по есен Виртуална изложба водата гербери гората гости градове дом дъжд експеримент есен есен в злато есенна разходка зелено зима информация Истанбул капки кауза котки красива есен къща лед любов лято Лятото макро Младоженци море на разходка настроение небето облаци огън опити Оmnia Паркове планина поле прага празници природа проектът пролет път селото семейство Слънце сняг спомени любов техники традиции украса Училище фотография холандия Хора хора и улици Хриси цвете цветя чехия amsterdam analog animals Antoaneta Doncheva art autumn birds black and white butterfly by night cat christmas clouds colors competitions decoration developing Dimana Drago drops Elena fashion field flower flowers food forest free fruits garden GMihaylov grasshopper green hdr Holland info inni4ka inspiration jewelry journey Lifetime lights Lili lina.im love MadWizard memories moment mountain nature natute Neizi_ss Nezzo night pics notice Omnia peace pets photoshop Quos Radostina rain rein reinbow rest sea seasons sepia sex Shanghai snail snow spring still life streets summer sunrise sunset swans tcvetelinka The famous travel tree UK urban walks winter wood

Archives